De Bilt/Bilthoven

Dagtocht zaterdag 6 juli 2024 Veluwe-IJssel

De dagtocht gaat dit jaar met een luxe tourbus naar de zandgronden van de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel.

Op het programma staan 4 privétuinen en een gezamenlijke lunch in één van de tuinen.

Deze privétuinen stellen deze dag speciaal voor ons hun tuin open.

We vertrekken om 08.15 uur vanuit Bilthoven naar de eerste tuin De Hoefslag in Gorssel www.tuindehoefslag.nl

De tuin van 3700 m2 bestaat uit golvende borders langs een slingerend gazon. Er zijn veel grassen en vaste planten te zien. Een tuin met rust en ruimte met wandelpaden, zitplekken en spannende doorkijkjes

In de tuin starten we met koffie/thee en iets lekkers erbij.

 

Het tweede adres is de tuin van Dorth in Kring van Dorth  www.indetuinvandorth.nl  Een weelderige cottagetuin om een boerderij op 1ha. In de ecologische moestuin met kruiden is een eetbare bloementuin. Achter het huis is een bloemenweide en een imposante vijver. Hier is het ook tijd om de lunch te gebruiken.

n het middagprogramma bezoeken we de tuin van Fortmond in Olst  www.detuinvanfortmond.nl  Een bijzondere tuin van 1 ha. Het bijzondere designhuis met sedum bedekt, ligt op een terp. Vandaar is een mooi uitzicht over de natuurlijke tuin. Er is een rechthoekige vijver in de tuin en via een bloemenweide loopt de tuin over in het natuurgebied met uiterwaarden.

De laatste tuin is De buitenhof in Epe. www.debuitenhofepe.nl  Waarvan een ponyweide nu na 15 jaar een zomertuin en een unieke grassentuin is ontwikkeld. In de bloementuin met zichtassen staat een mooie notenboom. Er zijn vele niet alledaagse kleurcombinaties en een verscheidenheid aan planten te bewonderen.

Info: We vertrekken stipt 08.15 uur van de Sperwerlaan/ Kruisbeklaan. Bij AH/ Kwinkelier Bilthoven. We verwachten rond 19.00 uur weer terug te zijn in Bilthoven

Opgeven via het aanmeldingsformulier per email met naam en telefoon naar  info(at)bilt.groei.nl 

Indien u geen digitale mogelijkheden hebt kunt u bellen naar Sylvia 0346-282298

Vervolgens maakt u € 65,- lid of € 72,50 niet lid over op rekening nr. NL33INGB0000437866  t.n.v. Veluwe-IJssel

(De prijs is inclusief bus, entree tuinen, rondleiding, drinken, lunch en fooi)