De Bilt/Bilthoven

Agnes Kruidentuin Maartensdijk

Een kruidentuin op een historische plek

Net buiten Maartensdijk (bij Utrecht), Dorpsweg 264A, ligt de historische moestuin van Landgoed Eyckenstein. Het is een plek met een rijke historie. Deze moestuin hoorde bij Hofstede Berkenstein, een landhuis dat in het bosje vóór de tuin op de hoogte van nummer 264 lag. Begin 1900 is het huis echter gesloopt en werd de moestuin ingelijfd bij Landgoed Eyckenstein. De moestuin heeft historische kassen die in 2015 zijn gerestaureerd.
Het voorste gedeelte van de moestuin is in gebruik door Luuk Schouten, biologisch groenteteler.

Het achterste deel heeft Agnes Looman in gebruik als kruidentuin voor haar biologische kruiden. Agnes is herboriste en kweekt op biologische wijze kruiden voor theemelanges, voor in de keuken en voor verwerking in de kruidenproducten.

Er is een kruidentuin, een bloemenpluktuin en een theetuin in de zomer. De tuin heeft een groot stuk grasveld deels onder de bomen, ingericht met stoeltjes. Heel geschikt voor workshops, feestjes en om neer te strijken met een kop thee. Het groen geschilderde huisje in de tuin is voor het verwerken van de kruiden, voor workshops en cursussen. In de blauw-witte kraam, verder op het terrein vindt u kruidenplanten, kruidenthee, verse kruiden, zalven en bloemen. Er is altijd verse kruidenthee. En heeft u een vraag dan is de kruidenvrouw in de buurt.

Voor verdere agenda  KLIK HIER