Plantschema en Plantenlijst Jumelagetuin

Voor een complete plantenlijst én de gebruikte aantallen KLIK HIER

Jumelagetuin Jagtlust Coesfeld - De Bilt

Aanleg Jumelagetuin van start!

Het doet de Jumelagecommissie én onze afdeling veel genoegen dat na het aanleggen van het pad en plantklaar maken van de grond nu ook de aanleg van de Jumelagetuin van start is gegaan met het planten van een Cornus kousa chinensis. Er is inmiddels een groepje enthousiaste leden van onze afdeling, die samen op 4 maart de meerstammige Cornus hebben geplant en binnenkort beginnen met de aanplant van de overige planten. Het zou superleuk zijn wanneer we hier echt een G&B-project van kunnen maken. Onze vraag is daarom: heeft u wellicht nog stekken over van planten van bijgaande lijst?  Voor de plantenlijst: Klik Hier

Zo ja, dan graag een email naar info(at)bilt.groei.nl  met opgave van welke plant(en) en hoeveel stekken u per soort kunt leveren. PS: het zou heel fijn zijn als ze afgeleverd worden bij uw secretaris op de Prins Hendriklaan 12 (ik zet een krat neer in de voortuin voor geval ik afwezig ben). Graag met een label erbij met de plantnaam. Lukt het vervoer niet, dan zorgen wij dat ze opgehaald worden.

Alvast héél erg bedankt!

Namens het team van de Jumelagetuin,

Joke Schreuder

Jumelagetuin Coesfeld bij gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven gaat door!

Begin 2021 hoorde onze Jumelagecommissie De Bilt-Coesfeld, dat de commissie in Coesfeld bezig was met het bedenken/ aanleggen van een De Bilt-plantsoen in Coesfeld en ontstond het idee iets dergelijks ook in onze gemeente aan te leggen. De Jumelagecommissie nam contact op met onze G&B-afdeling voor raad en advies rondom ontwerp en aanleg. Aanvankelijk dreigde het plan te stranden, maar inmiddels heeft de Gemeente De Bilt zich bereid verklaard het plan te ondersteunen, heeft een stuk terrein van +/- 100 m2 beschikbaar gesteld en is er aan de Jumelagecommissie geld toegezegd voor de grondbewerking en aankoop plantmateriaal. Coesfeld bood aan de kosten van een aan te planten boom(pje) te bekostigen (Cornus Kousa Chinensis, deze wordt geplant).

Ellen, Elly, Joke en Gerard zijn vanuit onze afdeling betrokken bij dit project (overleg, meten, tekenen ontwerp, plantschema). Uiteraard heeft Gerard een grote bijdrage geleverd bij het kiezen van de planten. We hebben in 2021 kennis genomen van het plantschema in Coesfeld en geprobeerd ons plantschema daarop te laten aansluiten.

Voor het aanplanten en met enige regelmaat onderhouden van het Coesfeld-plantsoen bij Jagtlust zijn we op zoek naar een groep vrijwilligers uit onze afdeling. De grond is wel al plantklaar gemaakt en het pad is aangelegd. Het gaat om het aanplanten en daarna regelmatig onkruid wieden ed. Wie heeft zin om hieraan een bijdrage te leveren? We denken aan starten vanaf maart, zodra het weer het toelaat. Elly Boxsem heeft al toegezegd de coördinatie te willen doen (lees het plantsoen in de gaten houden en aangeven wanneer er actie nodig is). Wellicht kunnen we contact onderhouden met een/ de appgroep. Graag aanmelden bij Joke via info(at)bilt.groei.nl en aangeven op welke dagen/ dagdelen je beschikbaar bent.

Voor de Plantenlijst -per perk ingedeeld

Juli 2019 Bezoek van Groei & Bloei De Bilt aan de Gartenfreunde in Coesfeld