De Bilt/Bilthoven

Zaterdag 15 juni Open Tuinen Westbroek, Maartensdijk, Bilthoven-Noord

Van 11:00 - 16:00 uur zijn we welkom in

Westbroek

Kerkdijk 127. "Deze tuin ligt in de polder en in het veen, dus tuinieren wij op enigszins zure grond. De meeste planten vinden dat fijn, ze zien er gezond en mooi uit terwijl ik ze bijna nooit bemest. Bij mijn keuze voor (vaste) planten let ik vooral op bladvorm, -kleur en -structuur en minder op de kleur van de bloemen. Een plant bloeit maar een paar weken en ik wil graag dat mijn tuin seizoenrond mooi is, niet alleen als planten bloeien. Verder tracht ik al een paar jaar mijn bloementuin onderhoudsarm te maken. Dat lukt nog niet echt. Naast de bloemen- en moestuin is er keramisch gevogelte te bewonderen". Marjolijn

Dr. Welfferweg 37a. In deze prachtige tuin waren we ook vorig jaar welkom. De 3000 m2 grote tuin is aangelegd in 2017. Van een boerenerf met weilanden, omzoomd door sloten is tot een siertuin met prachtige borders, een moestuin, een boomgaard met kippen en aan de achterzijde een uitzicht over de weilanden

Maartensdijk

Distelvink 46. Hier vindt u de geweldige liefhebberstuin van Gerard met heel veel bloeiende vaste planten. Deze tuin is het hele jaar door mooi. In de voortuin staan veel potten met bijzondere planten. Gerard weet veel over planten en de verzorging ervan.

Bilthoven-Noord

Haydnlaan 7. Een mooie gevarieerde tuin en een tuineigenaar met veel kennis en passie.

Gregoriuslaan 6. De prachtige buurttuin bij de kerk is ook zeer de moeite waard.

Open Tuinen Zeist 15 juni 11.00-16.00 uur

TIP: Onze BUREN (Groei & Bloei Zeist) hebben ook zeven Open Tuinen binnen de gemeente. Wie het leuk vindt om deze 2 bruisende afdelingen met hun Open Tuinen te combineren kan terecht bij de volgende zeven tuinen:

1. Particuliere tuin van Jenneke, Brugakker 6507. Zeist.

Jenneke's tuin grenst aan het buitengebied van Zeist en het Utrechts Landschap,en is opgedeeld in vakken met als uitgangspunt veel kruiden en eetbare bloemen die ze in de keuken gebruikt en voor thee mengsels zoals de citroenverbena.De kleine moestuinhoek is achterin met een grote artisjok en de walnoot voor de schaduw.Jenneke experimenteert met een verhoogde bak gemaakt van afvalhout en oude takken en compost. Langs de kant zijn enkele fruitbomen en ander klein fruit afgewisseld met rozen die heerlijk geuren vanaf het terras.Op dit moment bloeit de venkel met een reusachtige bloemen weelde tot bijna 4 meter. Kom je een kijkje nemen en proeven van wat lekkers gemaakt uit eigen tuin zoals de rozenlikeur van de apothekersroos. Welkom, Jenneke

2. Particuliere tuin vam Jeska, Brugakker 6520, Zeist 

Jeska’s tuin: een romantische, niet al te grote tuin vol inspiratie in Zeist-West. In de achtertuin vind je een aantal grote, weelderige borders, een vijvertje en twee met rozen omzoomde terrassen. De omsloten voortuin bestaat uit twee flinke borders, een kruidenhoekje, een moestuin op poten en een zonnige loungeplek. Kom genieten van verschillende acers, hortensia’s, clematissen, kornoeljes, rozen en verrassende vaste planten. Koffie en thee met wat lekkers staan klaar! Om alvast een kijkje te nemen, kan je Jeska volgen op Instagram en op haar blog onder de naam ‘Bloemlezen’. Ook leuk om te weten, de tuinen van Jenneke en Jeska zijn hemelsbreed 30 meter van elkaar verwijderd, dus fijn te combineren.

3. Buurttuin Couwenhoven, achter Couwenhoven flat 20, Zeist

De buurttuin is ontstaan door een initiatief van MeanderOmnium ,woningbouwvereniging NabijWonen , Woongroen en buurtbewoners. In de tuin staan verschillende planten, bomen, groenten en fruitplanten. We hebben zelfs 4 druivenranken.  De tuin is van verschillende kanten bereikbaar.  Via de Weteringenlaan, via de parkeerplaats bij de Couwenhoven flats 10 en 20 . Deze tuin is de Winnaar van onze Vergroeningswedstrijd 2024.

4. Particuliere tuin Ria, Molenweg 19 Zeist 

Ria is een trouwe deelnemer aan de Open Tuinen route, ook vorige jare opende zij haar tuin, waarin ze zo natuurlijk mogelijk probeert te tuinieren. Kom kijken in haar tuin waaraan ze dagelijks veel plezier beleeft en dit ook wil delen.

5. Griftbosje bereikbaar  via de speeltuin Griffensteyn (Cornelis Schellingerlaan) of via de ingang aan de Griffensteijnselaan naast huis nr 82 

Het Griftbosje won onze vergroeningswedstrijd 2023 (zie ook griftbosje.nl), het is een leuk kleinschalig initiatief dat het groen in de buurt een boost heeft gegeven. Het ligt naast de speeltuin, dus makkelijk bereikbaar, de waterpomp is een grote attrachtie voor de kids. Kom kijken in het Griftbosje, er is het nodige te zien en te doen! 

6. Particuliere tuin van Attie, Lievendaallaan 8  Zeist, zie ook www.achterdeheg.nl 

De tuin is verdeeld in tuinkamers. Er is een boomgaard, moestuin, kruidenhoek, formeel gedeelte en diverse zitjes.

7. Particuliere tuin van Paul, Homeruslaan 12 Zeist (tekst volgt) via https://zeist.groei.nl/groeninfo/open-tuinen