De Bilt/Bilthoven

Dinsdag 18 juni Avondexcursie Bijenkans 19.30 uur

Excursie naar de kwekerij "Bijenkans” met rondleiding door de eigenaar Guido van Rijkom

Terugblik: aanvankelijk leek er 18 juni slecht weer op komst, maar bij aankomst om 19.30 was het droog en dat bleef het tot aan het eind van de rondleiding. Gelukkig hadden ook degenen die zich hadden opgegeven zich niet laten afschrikken zodat we met een ruime groep de kwekerij konden bekijken. Wie het heeft gemist: kijk hieronder en druk op de links naar artikelen of beter nog: ga zelf een keer kijken!

Voor foto's van 18 juni : KLIK HIER

Guido: "Kwekerij Bijenkans is gespecialiseerd in biologische tuinplanten die één ding met elkaar gemeen hebben: er komen vlinders, bijen, hommels en tal van andere insecten op af. Omdat we veel vanuit de vollegrond kweken, is het daarnaast een tuin waar deze planten in al hun pracht te beleven zijn. De kwekerij is bedoeld voor iedereen die meer ecologisch wil tuinieren. Door het kiezen van wilde bijen- en vlinderplanten lever je een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in jouw omgeving. Daarnaast maak je kennis met een extra dimensie in de tuin, namelijk alles wat zoemt en fladdert! Meer informatie op: www.bijenkans.nl of www.facebook.com/bijenkans".

Bijenkans is gevestigd op hetzelfde terrein als de biologische tuinderij ’n Groene Kans en Zelfoogsttuin Kansrijk. Het is een kleinschalige kwekerij, waar op biologische wijze planten worden gekweekt, met compost maar nauwelijks bemest, geen gespit en zo weinig mogelijk water. 

En na afloop is de plantenverkoop open (er kan worden gepind)  Omdat het een kleinschalige kwekerij is, wisselt het actuele aanbod van week tot week. Wanneer je een specifieke soort zoekt of wanneer je andere speciale wensen hebt, informeer dan van te voren even naar de actuele beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Voor meer informatie over Bijenkans KLIK HIER

En zie ook het artikel over Bijenkans in Groei&Bloei juni 2018 KLIK HIER