De Bilt/Bilthoven

30 september PRIJSUITREIKING FOTOWEDSTRIJD Voortuinen

Zaterdag 30 september vond de prijsuitreiking plaats van 11.00-12.00 uur en de opening van de tentoonstelling van alle genomineerde foto's in het Lichtruim in Bilthoven, welke de hele maand oktober te bekijken is aan de wand tegenover de trap naar de bibliotheek.

Onze vice-voorzitter Sylvia Bontan sprak een openingswoord namens de 100-jarige Groei&Bloei afdeling De Bilt Bilthoven e.o. Ze vertelde over het idee achter deze fotowedstrijd voortuinen: in vroegere jaren waren er voortuinkeuringen - BiFlora - en deze fotowedstrijd is als het ware een digitale knipoog naar dat verleden. Natuurlijk hoopt onze vereniging dat dit de inwoners van Gemeente De Bilt zal motiveren een mooie voortuin aan te leggen en vooral - indien aanwezig - de tegels eruit te halen en te vervangen door groen. Beter voor de afwatering, goed voor de biodiversiteit, beter bij hitte en natuurlijk vooral veel leuker om tegen aan te kijken. En als laatste is tuinieren ook nog goed voor lichaam en geest! 

Namens de gemeente was aanwezig Anne Marie 't Hart, wethouder, met in haar portefeuille o.a. natuur en milieu. Zij vertelde dat dit onderwerp haar na aan het hart ligt en dat onze gemeente een aantal jaren geleden een Steenbreekgemeente is geworden. In de weekvan de duurzaamheid kunnen inwoners hun verwijderde tegels gratis laten ophalen door de TEGELTAXI  

Onze vereniging is haar ook bekend van de  aanleg en het onderhoud van de Jumelagetuin bij Jagtlust, waar ze met veel genoegen regelmatig even in loopt. Aan haar de taak om na het voorlezen van het oordeel van de fotojury de prijzen aan de drie winnaars te overhandigen

 

Prijswinnaars

De prijswinnende foto's

EERSTE PRIJS   Bilderdijklaan Bilthoven

TWEEDE PRIJS  Hoek Koperwieklaan en Kruisbeklaan Bilthoven

DERDE PRIJS: Kerkdijk Westbroek

Steenbreekprijs 2023 De Bilt: 

De Steekbreekprijs 2023 gaat naar de eigenaar van een voortuin, die een tegeltuin binnen een paar maanden omvormde in een groene oase. Het verschil tussen vóór het tegelwippen en ná ziet u op de fotocollage.