De Bilt/Bilthoven

Agnes Kruidentuin Maartensdijk

Een kruidentuin op een historische plek

Net buiten Maartensdijk (bij Utrecht), Dorpsweg 264A, ligt de historische moestuin van Landgoed Eyckenstein. Het is een plek met een rijke historie. Deze moestuin hoorde bij Hofstede Berkenstein, een landhuis dat in het bosje vóór de tuin op de hoogte van nummer 264 lag. Begin 1900 is het huis echter gesloopt en werd de moestuin ingelijfd bij Landgoed Eyckenstein. De moestuin heeft historische kassen die in 2015 zijn gerestaureerd.
Het voorste gedeelte van de moestuin is in gebruik door Luuk Schouten, biologisch groenteteler.

Het achterste deel heeft Agnes Looman in gebruik als kruidentuin voor haar biologische kruiden. Agnes is herboriste en kweekt op biologische wijze kruiden voor theemelanges, voor in de keuken en voor verwerking in de kruidenproducten.

Er is een kruidentuin, een bloemenpluktuin en een theetuin in de zomer. De tuin heeft een groot stuk grasveld deels onder de bomen, ingericht met stoeltjes. Heel geschikt voor workshops, feestjes en om neer te strijken met een kop thee. Het groen geschilderde huisje in de tuin is voor het verwerken van de kruiden, voor workshops en cursussen.

Zaterdag 9 mei: Themadag 'lente in de tuinen'

Een dag waarin de tuin niet alleen open is voor de verkoop van onze planten en kruiden maar ook met allerlei activiteiten. We doen dit samen met Tuinderij Eyckenstein.
Een greep uit de activiteiten: Om 14.00 uur start de rondleiding door de Kruidentuin ‘de kracht van voorjaarskruiden’.
Groei en Bloei afdeling de Bilt staat op de markt met informatie.
Boerderij Eyckenstein presenteert zijn nieuwe producten in Agnes kruidentuin en u kunt de prachtige jonge stiertjes bij de kraam bewonderen, wel veilig in hun box.
Ook de theetuin is weer open met thee en vers gebak.

Onze Groei & Bloeiafdeling zal deze dag aanwezig zijn met een PR-stand.

Voor verdere agenda; KLIK HIER