De Bilt/Bilthoven

Recente activiteiten Steenbreek De Bilt:

-   Begeleiding van 12 deelnemende tuinen in de wijk Weltevreden in De Bilt, waarvan de ‘vergroening’ gepland staat voor september 2019. We zijn gestart met een Info-avond op 12 juni en daarna zijn de deelnemers ingedeeld in 3 groepen. Plattegronden en foto’s (hoe het is) en plannen  (het worden moet) zijn gemaakt. Bij elkaar in de tuinen kijken en samen/ van elkaar ideeën opdoen en gebruik maken van de ervaring van de begeleiders zijn belangrijke onderdelen.

 

-    Van de Bijentuin (Aeolusweg) en de familie Westland kregen we de kans om zaailingen en stekjes op te halen, die inmiddels opgegroeid zijn in de volkstuin en grotendeels hun weg gevonden hebben naar de nieuwe borders van de deelnemende tuinen

Inmiddels zijn er 3 tuinen ‘vergroend’.

Hieronder foto’s van een van de tuinen: voor de renovatie aan beide zijkanten alleen klimop langs de schutting; nu aan beide kanten ruime grote verhoogde borders waar al diverse planten in staan en er nog meer zullen volgen. Tegen het klimrek bij de schuur komt een blauwe regen, die geleid wordt langs de bovenkant van de schuur.