Stichting Steenbreek

Ons klimaat is zichtbaar aan het veranderen: steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien of een periode met aanhoudende droogte. De hoosbuien leiden tot veel wateroverlast

terwijl droogte tot schade en lage grondwaterstanden leidt. Kwetsbare mensen in onze samenleving krijgen in toenemende mate last van hittestress omdat de warmte vooral vast wordt gehouden in versteend gebied.

Kleine, lokale maatregelen hebben effect in de strijd tegen de gevolgen van de klimaatverandering. De gemeenten nemen al maatregelen voor zover het de openbare ruimten betreft. Maar 40% van het stedelijke oppervlak is in bezit van particulieren. 30% van deze particulieren tuinen blijkt voor meer dan de helft bestraat! Dat maakt het zeer interessant om tuinbezitters te betrekken bij het klimaatprobleem en te motiveren om een deel van de bestrating te vervangen door groen.

Operatie Steenbreek ondersteunt gemeenten bij initiatieven om samen met lokale organisaties en particulieren de toenemende verstening (geheel betegelde tuinen) om te buigen naar vergroening (meer groen in tuinen).

In 2018 heeft het bestuur van G&B afdeling De Bilt Bilthoven het initiatief genomen om van onze gemeente een Steenbreekgemeente te maken. Inmiddels heeft wethouder Brommersma groen licht gegeven en is onze gemeente aangesloten bij Stichting Steenbreek en is De Bilt dus een Steenbreek-Gemeente!

Naast twee leden van het bestuur Groei&Bloei afd. De Bilt Bilthoven zijn er ook twee afgevaardigden van IVN afdeling De Bilt toegetreden tot het kernteam Steenbreek De Bilt. De Gemeente De Bilt wordt vertegenwoordigd door twee wijkmakelaars.

Klik op de advertentie om naar de website van Van Ginkel tuinen te gaan
Mar
Ze zijn er weer: pad en hagedis
Mar