foto's

Lezing 7 november Piet Boersma: 3-D diapresentatie Engelse tuinen

Engelse tuinen; een 3 dimensionale diapresentatie door Piet Boersma

Het is een diaserie over Engelse tuinen waarin we vooral kleinere particuliere en minder bekende tuinen zien in plaats van de grotere Engelse tuinen. Wel laat ik nog wat beelden van Sissinghurst Garden zien. We bezoeken o.a. de beroemde witte tuin.

U zult merken dat het nog steeds de moeite waard is om door het Engelse landschap te reizen en nieuwe tuinen te bezoeken. Denk altijd wel om de soms verrassende openingstijden.

Een driedimensionale diaserie betekent dat U de omgeving echt beleeft, een ervaring alsof U zelf door de tuinen loopt.

De dia’s worden met 2 camera’s tegelijk gemaakt, dit is te vergelijken met onze ogen: alleen door met twee ogen te kijken ervaren wij diepte in onze waarneming.

Omdat beide dia’s op één scherm geprojecteerd worden hebben toeschouwers een polariserende bril nodig, dit om het linker en het rechter beeld uit elkaar te houden. Het geheel wordt in kleur vertoond.

Locatie: De Koperwiek, graag zij-ingang gebruiken!   Aanvang lezing 20.00, zaal open vanaf 19.30.

Koperwieklaan 3, 3722 CB Bilthoven

Toegang Gratis voor leden, Niet-leden betalen € 5,00 (incl. koffie/thee)

Welkom bij Groei & Bloei afdeling de Bilt, Bilthoven e.o.

Welkom op de website van Groei&Bloei afdeling De Bilt, Bilthoven en omstreken

Een afdeling voor mensen met en zonder groene vingers maar wel met een warm hart voor bloemen en planten en de natuur.

Voor het komende jaar 2017-2018 staan er maandelijks  interessante lezingen op het programma,  worden er diverse workshops en excursies georganiseerd, is er een plantjesmarkt waar u plantjes kunt verkopen of nieuwe kopen en kunt u tijdens de “Open tuinen” een kijkje nemen in de tuin van andere leden of uw eigen tuin open stellen.

Over al deze en andere activiteiten is meer informatie te vinden onder de knop “Activiteiten & Actueel”. Van iedere lezing een korte samenvatting, informatie over de meerdaagse tuinreis, ons meest actuele afdelingsblad online, cursussen en workshops en informatie over de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Onder de kop ‘Groentips & Groeninfo vindt u een overzicht van de diverse Groen-activiteiten in onze regio. Daarnaast treft u hier de zaaibrochure van Wiert Nieuman én een artikel over de prachtschubwortel van zijn hand. En verder een verslag in meerdere afleveringen (wordt vervolgd!) van de ervaringen met haar Wormentoren van Joke Schreuder.

Onder de kop ‘Agenda’  vindt u een overzicht van alle nog komende activiteiten

Terug kijken naar voorbije activiteiten kan onder de knop ‘Foto’s’

Bij ‘Diversen’ vindt u een promotiefilmpje van G&B-landelijk. Na dit filmpje kunt u doorklikken naar een veelvoud aan demonstratie- en andere films over bloemschikken, maar ook naar vele afleveringen van de BBC serie Gardeners’ World.

Veel kijk- en leesplezier!

Leden van Groei&Bloei krijgen 10 maal per jaar het prachtige Groei&Bloei-blad in de bus met daarnaast vanuit onze afdeling 5 maal per jaar ons afdelingsblad. De meest recente editie hiervan kunt u ook op de website vinden (onder Activiteiten & Actueel – Maandblad).

Leden hebben gratis toegang op de ledenavonden en krijgen korting bij deelname aan cursussen, workshops en excursies. Ook geven diverse bedrijven in onze regio G&B-leden korting.

Nog geen lid, maar wel nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op een van onze ledenavonden of schrijf u in voor een cursus of excursie. Lid worden? Meldt u zich dan aan via deze website (zie hiernaast) of bij onze secretaris Joke Schreuder: info(at)bilt.groei.nl of 030-2291041, er is altijd wel een aantrekkelijke aanbieding.

Deze maand in Groei & Bloei

het begin
Mijn tuin is winterklaar! Maar wat is dat eigenlijk….