foto's

Opens internal link in current windowVoorafgaand aan de lezing is er een Extra Algemene Leden Vergadering om 19.30 uur Voor meer informatie  KLIK HIER

Lezing Janneke van der Brugge: Dahlia's  20.00 uur

De Lezing op 4 september begint om 20.00 uur  Koperwieklaan 3, 3722 CB te Bilthoven (graag de zij-ingang links naast het gebouw gebruiken)

De toegang is gratis voor leden, niet-leden betalen € 5,00 incl. koffie/ thee

Dahlia's: ze mogen weer in de tuin

De laatste jaren mag de Dahlia weer gezien worden in de tuin. Hoe we deze kleurige bloem toepassen in de tuin wordt deze lezing duidelijk gemaakt. Maar waar komt eigenlijk zijn naam vandaan en hoe is hij bij ons in Europa terechtgekomen? En waardoor is hij zo populair geworden dat er nu duizenden variëteiten bekend zijn en er door heel Nederland corso’s plaatsvinden?

Hier worden interessante en leuke anekdotes over verteld waarbij dia's de Dahlia's in al hun pracht en veelzijdigheid laten zien. Afhankelijk van de tijd van het jaar zijn er ook echte Dahlia’s te bewonderen en wordt er gedemonstreerd hoe je een dahliaknol splitst.

Natuurlijk wordt er ook ingegaan op het verdere onderhoud van de Dahlia. Deelnemers aan deze lezing worden gewaarschuwd: ’Wie nog niet zo’n liefhebber is van de Dahlia wil na deze lezing gelijk de tuin vol ermee!’

Welkom bij Groei & Bloei afdeling de Bilt, Bilthoven e.o.

Welkom op de website van Groei&Bloei afdeling De Bilt, Bilthoven en omstreken

Een afdeling voor mensen met en zonder groene vingers maar wel met een warm hart voor bloemen en planten en de natuur.

In 2018 staan er maandelijks  interessante lezingen op het programma,  worden er diverse workshops en excursies georganiseerd, is/ was er een plantjesmarkt waar u plantjes kunt verkopen of nieuwe kopen en kunt u tijdens de “Open tuinen” een kijkje nemen in de tuin van andere leden of uw eigen tuin open stellen.

Over al deze en andere activiteiten is meer informatie te vinden onder de knop “Activiteiten & Actueel”. Van iedere lezing een korte samenvatting, informatie over de meerdaagse tuinreis, ons meest actuele afdelingsblad online, cursussen en workshops en informatie over de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Onder de kop ‘Groentips & Groeninfo vindt u een overzicht van de diverse Groen-activiteiten in onze regio. Daarnaast treft u hier de zaaibrochure van Wiert Nieuman én een artikel over de prachtschubwortel van zijn hand. En verder een verslag in meerdere afleveringen (wordt vervolgd!) van de ervaringen met haar Wormentoren van Joke Schreuder.

Onder de kop ‘Agenda’  vindt u een overzicht van alle nog komende activiteiten

Terug kijken naar voorbije activiteiten kan onder de knop ‘Foto’s’

Bij ‘Diversen’ vindt u een promotiefilmpje van G&B-landelijk. Na dit filmpje kunt u doorklikken naar een veelvoud aan demonstratie- en andere films over bloemschikken, maar ook naar vele afleveringen van de BBC serie Gardeners’ World.

Veel kijk- en leesplezier!

Leden van Groei&Bloei krijgen 10 maal per jaar het prachtige Groei&Bloei-blad in de bus met daarnaast vanuit onze afdeling 5 maal per jaar ons afdelingsblad. De meest recente editie hiervan kunt u ook op de website vinden (onder Activiteiten & Actueel – Maandblad).

Leden hebben gratis toegang op de ledenavonden en krijgen korting bij deelname aan cursussen, workshops en excursies. Ook geven diverse bedrijven in onze regio G&B-leden korting.

Nog geen lid, maar wel nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op een van onze ledenavonden of schrijf u in voor een cursus of excursie. Lid worden? Meldt u zich dan aan via deze website (zie hiernaast) of bij onze secretaris Joke Schreuder: info(at)bilt.groei.nl of 030-2291041, er is altijd wel een aantrekkelijke aanbieding.

Deze maand in Groei & Bloei

Kijk nou eens…..