foto's

Uitnodiging ledenavond

Dinsdag 3 september 2019, 20:00 uur, De Koperwiek, Koperwieklaan 3, Bilthoven (graag zij-ingang gebruiken)

Entree voor leden gratis, niet-leden betalen 5 euro.

Natuur tussen Zomer en Herfst door Rini Kerstens

Meteorologisch is het heel simpel. Zomer en herfst liggen via data vast.

De werkelijkheid is echter veel eigenzinniger.

Tijdens onze zomer kan het er heel herfstig aan toe gaan en in de herfst kennen we dikwijls mooie (na-)zomerse dagen.

Soms is de zomer lang, dan weer is het in augustus al volop herfst.

In de onvoorspelbare overgangsperiode tussen zomer en herfst heeft de natuur veel te bieden. Nog volop (later) bloeiende planten en veel actieve insecten, maar ook al kleurrijk rijpende vruchten, de eerste paddenstoelen en dauwrijke ochtenden die spinnenwebben tekenen.

Voor natuurliefhebbers een uitgelezen mogelijkheid om van meerdere walletjes te eten. Op het grensvlak van twee seizoenen de mogelijkheid om in twee werelden te leven. Enerzijds nog het beleven van het optimum van de zomer met de natuur in haar uitbundige luister. Anderzijds volop beelden van de natuur die zich voorbereidt op en indekt voor de komende winter.

Kortom, voor natuurminnaars met een brede belangstelling voor “van alles” dé uitgelezen periode om buiten te genieten.

De presentatie met heel uiteenlopende beelden van “nazomer” en “voorherfst”, steeds van een nadere toelichting voorzien,  kan een geschikt opwarmertje zijn.

Welkom bij Groei & Bloei afdeling de Bilt, Bilthoven e.o.

Welkom op de website van Groei&Bloei afdeling De Bilt, Bilthoven en omstreken

Een afdeling voor mensen met en zonder groene vingers maar in ieder geval met een warm hart voor bloemen en planten en de natuur.

In 2019  staan er maandelijks  interessante lezingen op het programma,  worden er workshops en excursies georganiseerd, is er een plantjesmarkt waar u plantjes kunt verkopen of nieuwe kopen en kunt u tijdens de “Open tuinen” een kijkje nemen in de tuin van andere leden of uw eigen tuin open stellen.

Over al deze en andere activiteiten is meer informatie te vinden onder de knop “Activiteiten & Actueel”. Van iedere lezing een korte samenvatting, informatie over de meerdaagse tuinreis, ons meest actuele afdelingsblad online, cursussen en workshops en informatie over de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Onder de kop ‘Groentips & Groeninfo vindt u een overzicht van de diverse Groen-activiteiten in onze regio. Daarnaast treft u hier de zaaibrochure van Wiert Nieuman. En verder een verslag in meerdere afleveringen van de ervaringen met haar Wormentoren van Joke Schreuder.

Onder de kop ‘Agenda’  vindt u een overzicht van alle nog komende activiteiten

Terug kijken naar voorbije activiteiten kan onder de knop ‘Foto’s’

Bij ‘Diversen’ vindt u een promotiefilmpje van G&B-landelijk. Na dit filmpje kunt u doorklikken naar een veelvoud aan demonstratie- en andere films over bloemschikken, maar ook naar vele afleveringen van de BBC serie Gardeners’ World.

Veel kijk- en leesplezier!

Leden van Groei&Bloei krijgen 10 maal per jaar het prachtige Groei&Bloei-blad in de bus met daarnaast vanuit onze afdeling 5 maal per jaar ons Infoblad. De meest recente editie hiervan kunt u ook op de website vinden (onder Activiteiten & Actueel – INFOblad).

Leden hebben gratis toegang op de ledenavonden en krijgen korting bij deelname aan cursussen, workshops en excursies. Ook geven diverse bedrijven in onze regio G&B-leden korting.

Nog geen lid, maar wel nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op een van onze ledenavonden of schrijf u in voor een cursus of excursie. Lid worden? Meldt u zich dan aan via deze website (zie hiernaast) of bij onze secretaris Joke Schreuder: info(at)bilt.groei.nl of 030-2291041, er is altijd wel een aantrekkelijke aanbieding..

Deze maand in Groei & Bloei

Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915