foto's

De Open Tuin op Zaterdag 1 juli bij Loes Egberts Korte Bergweg 60, Huis ter Heide GAAT NIET DOOR

Welkom bij Groei & Bloei afdeling de Bilt, Bilthoven e.o.

Welkom op de website van Groei&Bloei afdeling De Bilt, Bilthoven en omstreken

Een afdeling voor mensen met en zonder groene vingers maar wel met een warm hart voor bloemen en planten en de natuur.

Voor het komende jaar staan er maandelijks  interessante lezingen op het programma,  worden er diverse excursies georganiseerd, is er een plantjesmarkt waar u plantjes kunt verkopen of nieuwe kopen en kunt u tijdens de “Open tuinen” een kijkje nemen in de tuin van andere leden of uw eigen tuin open stellen.

Over al deze en andere activiteiten is meer informatie te vinden onder de knop “Activiteiten & Actueel”. Van iedere lezing een korte samenvatting, informatie over de meerdaagse tuinreis, ons meest actuele afdelingsblad online, cursussen en workshops en informatie over de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Terug kijken naar voorbije activiteiten kan onder de knop “Foto’s”

Bij “Diversen” vindt u een promotiefilmpje van G&B-landelijk. Na dit filmpje kunt u doorklikken naar een veelvoud aan demonstratie- en andere films over bloemschikken, maar ook naar vele afleveringen van de BBC serie Gardeners’ World. Veel kijkplezier!

Leden van Groei&Bloei krijgen 10 maal per jaar het prachtige Groei&Bloei in de bus met daarnaast vanuit onze afdeling 9 maal per jaar ons afdelingsblad. Leden hebben gratis toegang op de ledenavonden en krijgen korting bij deelname aan cursussen, workshops en excursies. Ook geven diverse bedrijven in onze regio G&B-leden korting.

Nog geen lid, maar wel nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op een van onze ledenavonden of schrijf u in voor een cursus of excursie. Lid worden? Meldt u zich dan aan via deze website (zie hiernaast) of bij onze secretaris Joke Schreuder: info(at)bilt.groei.nl of 030-2291041, er is altijd wel een aantrekkelijke aanbieding.

Ledenavond 13 juni met Lezing Madelon Oostwoud: De mens, de stad en het eetbare

Uitnodiging ledenavond

Dinsdag 13 juni, 20:00 uur, De Koperwiek, Koperwieklaan 3, Bilthoven (graag de zijingang gebruiken)

Entree voor leden gratis, niet leden betalen 5 euro.

Lezing "De mens, de stad en het eetbare"

De betekenis van het woord tuin, het ontstaan van steden en de relatie tussen mens en tuin komen ter sprake. De lezing werpt een licht op het werk van Petrus de Crescentiis. Zijn theorieen over de besloten tuin, de hoftuin en de paleistuin zijn van grote invloed op de geschiedenis van tuinen en parken. Madelon legt verrassende verbanden tussen kunstgeschiedenis, geschiedenis en dat wat wij eten. Ook vertelt zij wat wij uit onze siertuin in de keuken zouden kunnen verwerken. Wildpukken en andere opvallende groene ontwikkelingen op het gebied van eetbare planten komen ter sprake maar vormen niet het onderwerp van de lezing. Men ervaart het verhaal als een eye-opener, en heel inspirerend. Na de lezing worden vaak nog veel vragen gesteld en komen veelal geanimeerde gesprekken tot stand.

Madelon Oostwoud is de auteur van “Een kleine eetbare tuin met vaste planten” dat onlangs verscheen bij KNNV-Uitgeverij. Het is niet zomaar het zoveelste tuinboek. Het boek is een bijzondere en bruikbare ontwerphandleiding waarmee iedere tuinier aan de slag kan om zijn tuin, balkon of terras om te toveren in een ‘eetbare siertuin’. De losse plantenlijst bij het boek is uniek. Niet eerder zijn alle eetbare vaste planten overzichtelijk bijeen gezet met hun grond- en lichtbehoefte, groeihoogte en - breedte en toepasbaarheid in de keuken.

Deze maand in Groei & Bloei

Bingerden