De Bilt/Bilthoven

5-daagse Tuinreis 2024 naar Normandië

In juni 2024 maken wij weer een meerdaagse reis, ditmaal naar Frankrijk.

In de streek van de Normandische kust bevinden zich diverse mooie maar ook interessante tuinen, deels ook wegens de ligging bij de krijtrotsen en deels door de bijzondere beplanting. De tuin l’Étretat is daar een voorbeeld van. Wegens de ligging vlak aan de kust zal een toeristentreintje ons van de bus naar de tuin brengen. Jardin Jungle Karostachys heeft een bijzondere exotische plantenverzameling.

De reis wordt georganiseerd door Kupers Tuinreizen. Een luxe touringcar met ervaren chauffeur, minibar, toilet en airconditioning zal ons allereerst naar een tuin in België brengen. Zo onderbreken wij even de lange rit. Ondergetekende zal de chauffeur bijstaan als reisleider.

Op de terugreis zal eerst ’s morgens nog een tuin worden bezocht en daarna gaan we lunchen in een eenvoudige brasserie, waar een Vlaamse lunch wordt geserveerd.

Er zijn kamers geboekt voor vier nachten in hotel du Casino, Saint Valéry en Caux. Inbegrepen zijn vier keer een driegangen diner en vier keer een uitgebreid ontbijtbuffet.

Lunches zijn voor eigen rekening.

We brengen een bezoek aan diverse tuinen, met daarbij een stadsbezoek aan Rouen, Dieppe en  Veules les Roses.

Op 6 juni 2024 is het precies 80 jaar geleden dat de geallieerden hun landing op Omaha Beach volbrachten. Toevallig verblijven wij daar in de buurt, een goede reden om een bezoek te brengen aan de stranden en Pointe du Hoc, die het strijdtoneel vormden, een extra reisdoel.

Om het volledige reisprogramma te zien gaat u naar de website van Kupers Tuinreizen.

Bovenaan verschijnt een zoekbalk, waar u “Bilthoven” intoetst.

Dan verschijnt het complete reisprogramma met diverse foto’s.

Aanmelden kunt u op dezelfde bladzijde onder de knop “ga verder”.

Extra informatie over het aanmelden bij Kupers KLIK HIER

De reis is zowel voor leden als niet-leden. Deze laatsten betalen € 25 extra. Zij krijgen daarvoor een factuur van de penningmeester.

Wanneer u zich liever niet digitaal aanmeldt kunt u ook telefonisch boeken bij Kupers.

045 8200 908.

Voor meer info of vragen kunt u mailen naar Stance van Leeuwen:  KLIK HIER 

of bellen,  Mobiel 06 19 47 59 58

Tot ziens!

Stance van Leeuwen, excursiecommissie