De Bilt/Bilthoven

De Vriendenhof

Dagtocht zaterdag 1 juli 'Langs de grens van Overijssel en Drenthe'

Dagtocht Zaterdag 1 juli 2023 naar Drenthe & Overijssel

We gaan al vroeg op pad om in de eerste tuin ‘De Vriendenhof ‘ in Wanneperveen met de koffie/thee te beginnen. De harmonische tuin van 5000 m2 ligt bij een gerestaureerde boerderij. Er zijn bijzondere bomen, struiken, borders op kleur en vorm, een vijver en een biologische moestuin. De tuin ligt tussen weilanden en rietvelden van de wieden.

De tweede tuin is in Sint Jansklooster, een onderhoudsarme tuin van Geke Rook 3000m2. Deze ommuurde cottagetuin heeft bijzondere vaste planten en eenjarigen met kronkelpaadjes en hoogte verschillen. Er is een rozen- en kruidentuin. We gebruiken hier ook de lunch.

In de middag rijden we door het Drentse landschap naar Hijken. Hier ligt de kleurrijke tuin ‘Roos van Hijken’ van 7000m2 met diepe borders in gewaagde kleurcombinaties omsloten door struiken en hagen. Bij het boerderijtje is ook een moestuin.

Tot slot bezoeken we de tuin ‘De luie tuinman’ 1ha. De tuin is verdeeld in 25 aparte tuinkamers, waar elke tuin zijn eigen sfeer en verrassende elementen heeft. Er is een eigen kwekerij waar we deze dag afsluiten met een toast op ons 100-jarig bestaan.

Opstapplaats:  Sperwerlaan/ kruisbeklaan in Bilthoven, vertrek 08.00uur!

Inclusief: Koffie/thee/lekkernij/lunch/entrees/bus/fooi

Prijs: lid €55- niet-lid: €63,- overmaken naar 

NL33INGB0000437866 t.n.v. Drenthe/Overijssel

Opgeven per email naar  info(at)bilt.groei.nl  naam en (mobiel) telefoonnummer of via onze website www.bilt.groei.nl

Tuin Geke Rook

Tuin Roos van Hijken

De Luie Tuinman