De Bilt/Bilthoven

Dagtocht tuinen rond de Veluwe zaterdag 4 juli

We bezoeken privétuinen van eigenaren die graag ons een kijkje geven in hun tuin.

We vertrekken om 08.00.

Opstapplaats:  Sperwerlaan/ kruisbeklaan in Bilthoven

Inclusief: Koffie/ thee met iets lekkers in de verschillende tuinen, Bezoek aan de tuinen, Fooi. NB:  I.v.m. coronamaatregelen wordt er geen lunch geserveerd en dient u zelf een lunchpakket mee te nemen!

Prijs: lid €55,- niet-lid: €62,- overmaken naar  NL33INGB0000437866 t.n.v. Veluwe

Opgeven per Email   of telefonisch bij Sylvia 0346-282298

We verwachten rond 19.00 uur terug te zijn in Bilthoven

Tuin aan 't Leusveld in Brummen

De eerste tuin die we bezoeken is  ’t Leusveld’  in Brummen.  Meer lezen

Tuin De Lage Oorsprong in Oosterbeek

Daarna bezoeken we het Landgoed De Lage Oorsprong, waar ooit een prachtige tuin ‘met de uitgezochtste fruitbomen en een weelde van fijne groente en welriekende bloemen’ lag. Helaas bleef er niet veel van deze schoonheid over na de luchtlandingen van september 1944. Wat rest is een stuk geschiedenis. Enthousiaste Oosterbekers pakten deze geschiedenis weer op en restaureerden het tot de prachtige oase die het nu is. In mei 2008 opende Tuin de Lage Oorsprong opnieuw Meer lezen  

Tuin 't Polhuis in Ermelo

Voor de derde tuin steken we de Veluwe over richting Ermelo. Helaas kan er geen lunch worden geserveerd i.v.m. coronamaatregelen. Daarom graag zelf lunchpakket meenemen. Er is wel koffie/ thee met een gebakje. Meer lezen ?

De Oener Kijktuin

De vierde en laatste tuin: De Oener Kijktuin: het is een tuin van ruim 1 ha. De tuin valt vooral op door het gebruik van vele soorten bijzondere heesters aangevuld met niet alledaagse vaste planten. Daarnaast is er een stuk bos aangeplant en een waterpartij met paddenpoel aangelegd.
Het doel was de tuin mooi aan te laten sluiten op het landschap met het “weidse” uitzicht en hierbij rekening te houden met wat past in de omgeving. Door de vele bes-dragende struiken en bomen en de grote waterpartij proberen we zoveel mogelijk dieren aan te trekken.

Er is verkoop van een aantal bijzondere planten en heesters en een winkel met aparte woon- en tuindecoraties. Tevens een permanente expositie van de schilderijen van de eigenaresse Miep Offenberg. Voor meer info KLIK HIER

We verwachten rond 19.00 uur weer terug te zijn in Bilthoven