Lezing 1 November Elke de Weijer: de geschiedenis van de tuinarchitectuur

Ledenavond 1 november: lokatie: P. de Hooghflat, zaal op de 1e verdieping. Graag de hoofdingang gebruiken. De Hooghlaan 2  3723 GS Bilthoven.  Parkeren op het terrein alleen op plekken zonder nummer(bord) en verder langs de De Hooghlaan. Toegang voor leden gratis, niet-leden betalen € 5,00 incl. koffie/thee.

LEZING ‘GESCHIEDENIS VAN DE TUINARCHITECTUUR' door Els de Weijer, bureau voor tuinarchitectuur Hortus Magnificus

Mijn werk is mijn hobby. Of andersom. Zelfs tijdens vakantie’s vind ik niets leuker dan tuinen bezoeken. Inmiddels heb ik veel mooie, oude en bijzondere tuinen in Europa gezien en gefotografeerd.

Van de foto’s die ik op mijn reizen heb gemaakt en met de kennis die ik tijdens mijn opleiding kreeg bij het vak kunstgeschiedenis heb ik deze lezing samengesteld.

Tijdens deze lezing neem ik u mee op een reis door de tijd. Hoe ontstonden eeuwen gelden de eerste tuinen, welke planten gebruikte men en hoe ontwikkelde de tuinarchitectuur zich. We beginnen in de oudheid, bespreken de Romeinse tuin, zien foto’s van het prachtige Alhambra, bezoeken tuinen uit de renaissance in Italië en baroktuinen in Frankrijk en nog veel meer.

Ik laat zien hoe maatschappij, politiek, kunst en tuinarchitectuur in de loop der eeuwen met elkaar verweven zijn.

We eindigen bij een hedendaagse kunstenaar die al deze elementen in zijn werk terug laat komen.