Toekomstbestendig watersysteem Utrechtse Heuvelrug door Tom Overgaauw

Uitnodiging ledenavond Dinsdag 6 april 2021  via ZOOM!

ZOOM-lezing: met nog steeds veel te hoge besmettingscijfers en te weinig leden, die inmiddels gevaccineerd zijn is een 'gewone' ledenavond voorlopig nog niet aan de orde. De ledenavond van 6 april kan zeker niet in een zaal doorgaan en of dat op 11 mei wel kan is onzeker. Uw bestuur zocht naar andere mogelijkheden om u toch een lezing te bieden, maar wel in uw eigen, veilige omgeving. We hebben daarom besloten de aprillezing (en eventueel ook die van mei) te organiseren via ZOOM. Wellicht hebben meerderen van u daar inmiddels ervaring mee opgedaan. Zo ja, dan volstaat een simpele klik op de door ons na uw aanmelding toegestuurde link om toegang te krijgen tot de lezing. En heeft u nog geen ervaring met Zoom dan zal een eenvoudige handleiding u behulpzaam zijn om Zoom (gratis) te installeren zodat ook u de ZOOM-lezing bij kunt wonen via pc, notebook of tablet. Van tevoren HIER opgeven is noodzakelijk onder vermelding van 'ZOOM 6 APRIL'.  Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met een handleiding om Zoom te installeren als dat nog niet gebeurd is. Op dinsdag 6 april ontvangt u dan de link naar de ZOOM-lezing van die avond.

ZOOM-lezing door Tom Overgaauw, beleidsmedewerker Ruimtelijke Adaptatie, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Toekomstbestendig watersysteem Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een rijke bron van een grote hoeveelheid, helder en schoon water. Regen infiltreert in de zandige bodems bovenop de Heuvelrug en komt in de lagergelegen flanken als kwel weer naar boven. Het water van de Heuvelrug dient vele functies. Richting de toekomst zijn er verschillende uitdagingen voor het watersysteem van de Heuvelrug. Door de droogte van de afgelopen drie jaar staat de natuur onder druk en het wordt van steeds groter belang wateruitdagingen te ‘matchen’ met de andere waarden en behoeften van het gebied en de gebruikers. In deze presentatie deelt het waterschap onze visie op een toekomstbestendig watersysteem op de heuvelrug en welke rol inwoners hierin kunnen spelen.

Tom Overgaauw zal vertellen over de vorming van het landschap in de loop van de tijd, over de ontwikkelingen van het klimaat én van de woningbouw. En dat er werk aan de winkel is! Hij geeft een visie op het landschap en zal ook vertellen wat we als bewoners zelf kunnen doen.