Lezing: Nieuwe schaduwplanten door Gerard van Buiten, hortulanus Botanische tuinen Utrecht

Uitnodiging ledenavond Dinsdag 15 juni 2021: uiteraard onder voorbehoud, maar we verwachten dat het dan weer in een zaal mag:

Locatie: Pieter de Hooghlaan 2f Bilthoven, graag ingang Fysiotherapiepraktijk gebruiken.

Entree voor leden gratis, niet-leden betalen € 5,00  incl. koffie of thee

Lezing Gerard van Buiten

Tuinieren in de schaduw

Schaduw in de tuin wordt nog wel eens als een probleem gezien. “Welke planten willen daar nog groeien? Ze zijn vaak vroeg uitgebloeid en verdrogen altijd.” Als je gaat kijken waar onze schaduwplanten vandaan komen en hoe ze in de natuur groeien, kun je daar heel van leren. Wanneer je rekening houdt met natuurlijke principes wordt het tuinieren in de schaduw al veel gemakkelijker. In de Utrechtse Botanische Tuinen is de laatste dertig jaar een enorme collectie schaduwplanten opgebouwd die in het voorjaar liefhebbers uit binnen- en buitenland trekt. De hortulanus deelt graag zijn ervaringen met tal van mooie (nieuwe) schaduwplanten en geeft tips hoe je schaduwtuin er het hele jaar mooi uit kan zien. Na de lezing prijs je jezelf gelukkig met schaduw in je tuin!

Gerard van Buiten is ruim 20 jaar werkzaam in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht, waarvan de laatste 10 jaar als hortulanus. Kijk voor meer informatie op www.uu.nl/botanischetuinen