De Bilt/Bilthoven

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht door Gerard van Buiten

Uitnodiging ledenavond Dinsdag 11 mei 2021  via Zoom of als het weer mag in de zaal op de nieuwe locatie Pieter de Hooghlaan 2f te Bilthoven (= ingang Fysiotherapiepraktijk)

De verwachting is dat van tevoren opgeven in beide gevallen noodzakelijk is.  Dat doet u HIER  onder vermelding van 'LEZING 11 mei'.  Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met verdere instructies.

Lezing Gerard van Buiten:

Een wandeling door de tuinen én de geschiedenis

In 1639 begon in Utrecht de botanie met een kleine tuin voor medicinale planten. Inmiddels vormen de Botanische Tuinen een modern en uniek park van 9 hectare met de mooiste planten uit de hele wereld. Naast mooie tuinen voor het publiek wordt er volop gewerkt aan universitair onderwijs en onderzoek. Deze lezing geeft een inkijkje in bijna 400 jaar geschiedenis waarbij we zien hoe de tuin de opkomst en ontwikkelingen van de plantkunde volgt. We bekijken de rotstuin, evolutietuin, kassen en ontdektuin in vogelvlucht. De hortulanus vertelt over een aantal actuele onderzoeksprojecten en laat zien wat er achter de schermen gebeurt om een collectie van 9000 soorten planten te onderhouden. Een kennismaking met de grootste botanische tuin van Nederland: en tussendoor natuurlijk ook heel veel mooie planten en hun verhalen!

Gerard van Buiten is hortulanus van de Botanische Tuinen in Utrecht en van kleins af aan met planten in de weer.

www.uu.nl/botanischetuinen