Wilde Bijen, het zoemende hart van het ecosysteem door Sonne Copijn

Dinsdag 7 April 2020, 20:00 uur, De Koperwiek, Koperwieklaan 3, Bilthoven

(graag zij-ingang gebruiken)

Entree voor leden gratis, niet-leden betalen 5 euro

Korte inhoud van de lezing:

Onze spreker is Sonne Copijn, de Bijenkoningin is haar bijnaam. Ze is imker, trainer, verteller en activiste. Als imker kijkt en leert ze van de bijen en de natuur. Als trainer biedt ze je de basis om kennis en ervaring op te doen over wilde bijen, honingbijen en de bloeiende natuur.

Als verteller neemt ze je mee in het wonderlijke leven van onze gevleugelde vrienden. En als activiste zorgt ze voor het broodnodige voedsel op de plank voor bijen, hommels en vlinders!

Wij nodigen je uit om samen met Sonne door de ogen van de bijen te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open:  je kijkt anders, je ruikt en proeft meer en beleeft de seizoenen intenser. Je ziet het effect van hoe onze directe omgeving, landbouw en economie is ingericht op het leven van insecten. Je gaat van ze houden, voor ze zorgen en een omgeving creëren die niet groen is, maar bloeiend!