Smaakexplosie van vergeten planten uit de tuin: Henk van Berkel

Dinsdag 4 februari 2020, 20:00 uur, De Koperwiek, Koperwieklaan 3, Bilthoven

(graag zij-ingang gebruiken)

Entree voor leden gratis, niet-leden betalen 5 euro

Korte inhoud van de lezing:

De spreker is tuinder van Het Smaakmuseum op het terrein van de bijenakker in Odijk. Hij zal ons alles vertellen over de oprichting en het doel van Het Smaakmuseum. Het idee is om de mensen weer met de verschillende vergeten smaken te laten kennismaken. Hoofdcollectie van het museum is de tuin alwaar oude groentenvariëteiten vanaf 1850 tot heden naast elkaar groeien. Deze groenten kunnen ons laten proeven hoe het eten vroeger heeft gesmaakt. Daarom heeft het Smaakmuseum een restaurant, met Creative Chef Jasper Udink ten Cate, dat gerechten serveert met producten uit de tuin.

Het Smaakmuseum streeft naar een eetbaar erfgoed. Een erfgoed, dat in samenwerking met andere partners, uiteindelijk kan gaan groeien en meerdere vestigingen zal hebben. De aanleg van deze proeftuinen kan de biodiversiteit bevorderen en zo de vergeten plantenvariëteit terug te brengen in ons dagelijks voedsel.