Uitnodiging ledenavond

Dinsdag 7 januari 2020, 20:00 uur, De Koperwiek, Koperwieklaan 3, Bilthoven (graag zij-ingang gebruiken)

Entree voor leden gratis, niet-leden betalen 5 euro.

Wandeltrektocht door Montenegro: door Henny van der Wilt

Montenegro is een land in de Balkan, vroeger onderdeel van Joegoslavië.  Het ligt aan de Adriatische zee en ingesloten door Bosnië-Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië. Montenegro betekend ”zwarte berg”, een zwarte uitstraling door de Pinuswouden. De baai van Kotor is bekend om zijn oude stadjes met hoge culturele waarden. Het staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Veel toeristen genieten daar. Het Domitorgebergte bevat 23 toppen hoger dan 2000 meter. Wij beklimmen de Bobotov Kuk die 2520 meter hoog is en genieten van het fraaie uitzicht. De natuur is ruig en de wandeltochten zijn pittig. We maken dagen van 8 tot 10 uur lopen. Echt vakantie dus..

Het Orjengebergte heeft unieke karstveschijnselen en diepe kloven.

In het Sergija gebergte rusten we in een Servisch orthodox klooster. We krijgen heerlijke vlierbessenlimonade en Zwetschenpruimen.

Het Skadarlake is een 40.000 hectare groot wetland met 280 soorten vogels. We varen over het meer en genieten van de zonsondergang.  Kortom het wordt een afwisselende reisverhaal met veel natuurschoon!

Henny van der Wilt