Jumelagetuin Coesfeld bij gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven gaat door!

Begin 2021 hoorde onze Jumelagecommissie De Bilt-Coesfeld, dat de commissie in Coesfeld bezig was met het bedenken/ aanleggen van een De Bilt-plantsoen in Coesfeld en ontstond het idee iets dergelijks ook in onze gemeente aan te leggen. De Jumelagecommissie nam contact op met onze G&B-afdeling voor raad en advies rondom ontwerp en aanleg. Aanvankelijk dreigde het plan te stranden, maar inmiddels heeft de Gemeente De Bilt zich bereid verklaard het plan te ondersteunen, heeft een stuk terrein van +/- 100 m2 beschikbaar gesteld en is er aan de Jumelagecommissie geld toegezegd voor de grondbewerking en aankoop plantmateriaal. Coesfeld bood aan de kosten van een aan te planten boom(pje) te bekostigen (Cornus Kousa China Girl, deze wordt geplant).

Ellen, Elly, Joke en Gerard zijn vanuit onze afdeling betrokken bij dit project (overleg, meten, tekenen ontwerp, plantschema). Uiteraard heeft Gerard een grote bijdrage geleverd bij het kiezen van de planten. We hebben in 2021 kennis genomen van het plantschema in Coesfeld en geprobeerd ons plantschema daarop te laten aansluiten.

Voor het aanplanten en met enige regelmaat onderhouden van het Coesfeld-plantsoen bij Jagtlust zijn we op zoek naar een groep vrijwilligers uit onze afdeling. De grond is wel al plantklaar gemaakt en het pad is aangelegd. Het gaat om het aanplanten en daarna regelmatig onkruid wieden ed. Wie heeft zin om hieraan een bijdrage te leveren? We denken aan starten vanaf maart, zodra het weer het toelaat. Elly Boxsem heeft al toegezegd de coördinatie te willen doen (lees het plantsoen in de gaten houden en aangeven wanneer er actie nodig is). Wellicht kunnen we contact onderhouden met een/ de appgroep. Graag aanmelden bij Joke via info(at)bilt.groei.nl en aangeven op welke dagen/ dagdelen je beschikbaar bent.

Juli 2019 Bezoek van Groei & Bloei De Bilt aan de Gartenfreunde in Coesfeld