De Bilt/Bilthoven

Plantjesmarkt 2023 op zaterdag 15 april

Plantjesmarkt 2023

Zaterdag 15 april 11.00-15.00 VvSO-WVT

Talinglaan 10, Bilthoven

Eenjarigen, vaste plantjes, groenten - en kruidenplantjes, de actie Tegelwippen*, zaad ruilen, honing en jam en nog veel meer.

Ook dit jubileumjaar houden we weer onze traditionele Plantjesmarkt bij WVT. De openingstijden zijn dit jaar uitgebreid: 11.00-15.00 uur.

Op deze markt verkopen we eenjarigen, opgekweekt door leerlingen van het Seystercollege uit Zeist. De plantjes  worden met veel zorg, biologisch en zonder hulpmiddelen opgekweekt. Dat geeft krachtiger en gezondere plantjes, die verderop in het seizoen een uitbundige bloei laten zien. Naast deze eenjarigen bieden leden van onze afdeling een grote variëteit aan van door hen zelf, uit zaad of door delen, opgekweekte planten, die u voor een klein prijsje van hen kunt kopen.

*Start van de actie Tegelwippen van de Gemeente De Bilt onder het G&B-motto '"Tegel eruit, Plant erin" , waarbij bezoekers een tegel kunnen ruilen voor een heuvelrugtuinplant

Standhouders op deze markt,  naast onze leden, zijn :

Stichting Reinaerde/ kinderboerderij De Schaapskooi met verkoop van door cliënten gemaakte cadeauartikelen

Agnes Kruiden met kruiden en kruidplantjes én groenteplantjes van Tuinderij Eyckenstein

Marja Kalisvaart met diverse producten en zelfgemaakte jam

PromotiestandGroei&Bloei met een prachtig welkomstgeschenk voor nieuwe leden

Imkerij Mellinde,  Aart van der Linden met o.a. Honing

Zaad ruilen: er is een zaden-ruilstand waar u zakjes zaad kunt ruilen (óf kopen)

Promotiestand Duurzaamheid en klimaatadaptatie De Bilt  met veel informatie over Steenbreek, biodiversiteit en Heuvelrugtuinen en:

Doe mee met de actie Tegelwippen en ruil 1 gewipte tuintegel voor een gratis heuvelrugtuinplantje! Gemeente De Bilt start tijdens de plantjesmarkt met deze actie én is een heuvelrugtuin-gemeente geworden!

 

PS: Inmiddels zijn alle tafels voor deelnemers vergeven en op=op.