foto's

Welkom bij Groei & Bloei afdeling de Bilt, Bilthoven e.o.

Onze afdeling telt ongeveer 250 leden.  Voor deze leden organiseren we diverse activiteiten. Zoals maandelijks een interessante lezing, een keer per jaar een plantenmarkt waarbij u niet alleen kunt kopen maar ook stekjes en planten kunt verkopen, diverse excursies naar de mooiste tuinen en jaarlijks een meerdaagse buitenlandreis waaraan u deel kunt nemen. Ook kunt u tijdens de "Open Tuinen" een kijkje nemen in de tuin van andere leden of uw eigen tuin openstellen. Daarnaast organiseren we diverse cursussen en workshops waaronder in voor- en najaar een bloemschikcursus. U wordt door het maandblad, dat 9 keer per jaar verschijnt, op de hoogte gehouden van de activiteiten.

7 Februari Lezing Hub Driesse: Boeketten uit de border

Boeketten uit de border

Wij mensen hebben de neiging om planten te beoordelen naar hun nut voor ons en ze dan in hokjes in te delen zoals kruiden; rotsplanten; schaduwplanten; borderplanten; snijbloemen enz.

Veel planten blijken echter voor meerdere doeleinden geschikt. Zo zijn er bijvoorbeeld mooie borderplanten die ook heel geschikt zijn voor de vaas. Ook zijn er specifieke snijbloemen die erg goed in de border te

gebruiken zijn.  Deze lezing gaat over de beste borderplanten die tevens goede snijbloemen leveren

Bij het samenstellen van de lezing ben ik uitgegaan van twee gezichtspunten:

-1-   de Snijbloemen    en

-2- de Borderplanten   en van daaruit naar elkaar toegewerkt.

Er wordt ingegaan op:

·         de behandeling van borderplanten in de tuin.

·         de  algemene behandeling van  snijbloemen.

·         Tevens wordt er bij het getoonde assortiment dieper ingegaan op de specifieke eisen van die plant voor de border en voor de vaas. Er zitten veel onbekende “Verrassingen” bij.

Hub Driessen

Locatie: Koperzaal in de Koperwiek (graag zij-ingang gebruiken), aanvang 20.00, zaal open 19.30.

Koperwieklaan 3  3722 CB Bilthoven

Toegang gratis voor Groei&Bloei-leden

Niet-leden: € 5,00 inclusief koffie of thee.

Deze maand in Groei & Bloei

Meer dan eenjarig! Blik op de Tuin: week 2