foto's

Welkom bij Groei & Bloei afdeling de Bilt, Bilthoven e.o.

Welkom op de website van Groei&Bloei afdeling De Bilt, Bilthoven en omstreken

Een afdeling voor mensen met en zonder groene vingers maar wel met een warm hart voor bloemen en planten en de natuur.

Voor het komende jaar staan er maandelijks  interessante lezingen op het programma,  worden er diverse excursies georganiseerd, is er een plantjesmarkt waar u plantjes kunt verkopen of nieuwe kopen en kunt u tijdens de “Open tuinen” een kijkje nemen in de tuin van andere leden of uw eigen tuin open stellen.

Over al deze en andere activiteiten is meer informatie te vinden onder de knop “Activiteiten & Actueel”. Van iedere lezing een korte samenvatting, informatie over de meerdaagse tuinreis, ons meest actuele afdelingsblad online, cursussen en workshops en informatie over de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Terug kijken naar voorbije activiteiten kan onder de knop “Foto’s”

Bij “Diversen” vindt u een promotiefilmpje van G&B-landelijk. Na dit filmpje kunt u doorklikken naar een veelvoud aan demonstratie- en andere films over bloemschikken, maar ook naar vele afleveringen van de BBC serie Gardeners’ World. Veel kijkplezier!

Leden van Groei&Bloei krijgen 10 maal per jaar het prachtige Groei&Bloei in de bus met daarnaast vanuit onze afdeling 9 maal per jaar ons afdelingsblad. Leden hebben gratis toegang op de ledenavonden en krijgen korting bij deelname aan cursussen, workshops en excursies. Ook geven diverse bedrijven in onze regio G&B-leden korting.

Nog geen lid, maar wel nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op een van onze ledenavonden of schrijf u in voor een cursus of excursie. Lid worden? Meldt u zich dan aan via deze website (zie hiernaast) of bij onze secretaris Joke Schreuder: info(at)bilt.groei.nl of 030-2291041, er is altijd wel een aantrekkelijke aanbieding.

7 Maart 19.30 Algemene Ledenvergadering (alleen toegankelijk voor leden) 20.00 Lezing (ook toegankelijk voor niet-leden)

De Tuin in alle seizoenen - Lezing Hans van Horssen

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

Een kijkje achter de schermen van De Vlinderhof

Lezing door Hans van Horssen

Hans van Horssen heeft een eigen tuinontwerpbureau in Gorinchem.

Zijn lezing gaat over het gebruik van vaste planten in combinatie met siergrasssen. Dit is een dynamische plantstijl die ook wel de ‘Dutch Wave’ wordt genoemd.

Aan de hand van vele mooie beelden laat Hans zien hoe bijzonder mooi en levendig deze stijl kan zijn gedurende alle seizoenen!

Ook zal hij foto’s van zijn eigen werk laten zien, een herkenbare stijl die geïnspireerd is op de ‘Dutch Wave’.

Na de pauze krijgt u een kijkje achter de schermen van De Vlinderhof. Deze tuin is ontworpen door Piet Oudolf.

De Vlinderhof ligt in het Maximapark bij Leidsche Rijn aan de westkant van Utrecht.

Een groep vrijwilligers heeft in het voorjaar van 2014 de tuin aangelegd aan de hand van het ontwerp van Piet Oudolf. Deze groep verzorgt ook wekelijks het tuinonderhoud.

Hans van Horssen is vanaf het begin als vrijwilliger betrokken geweest bij de aanleg.

In 2014 heeft hij samen met een oud-collega het bloembollen-plan voor De Vlinderhof gemaakt. Dit plan zal worden toegelicht en tevens worden er verschillende korte video’s getoond van deze prachtige tuin.

Kortom: een avond met veel sfeervolle beelden van een heel dynamische plantstijl

Locatie: Koperwiek (graag de zij-ingang gebruiken!)

Koperwieklaan 3

3722 CB Bilthoven

Toegang is gratis voor leden, niet-leden € 5,00 incl. koffie/thee

Deze maand in Groei & Bloei