Titel van de pagina

foto's

Welkom bij Groei & Bloei de Bilt, Bilthoven e.o.

Onze afdeling telt ongeveer 250 leden.  Voor deze leden organiseren we diverse activiteiten. Zoals maandelijks een interessante lezing, een keer per jaar een plantenmarkt waarbij u niet alleen kunt kopen maar ook stekjes en planten kunt verkopen, diverse excursies naar de mooiste tuinen. jaarlijks een buitenlandreis waaraan u deel kunt nemen. Ook kunt u tijdens de "Open Tuinen" een kijkje nemen in de tuin van andere leden of uw eigen tuin openstellen. Daarnaast organiseren we diverse cursussen waaronder in voor- en najaar een bloemschikcursus.U wordt door het maandblad, dat 9 keer per jaar verschijnt, op de hoogte gehouden van de activiteiten.

Uitnodiging ledenavond juni

Dinsdag 14 juni 2016, 20:00 uur, De Koperwiek, Koperwieklaan 3, Bilthoven

(graag de zijingang gebruiken)

Entree voor leden gratis, niet leden betalen 5 euro.

In aansluiting op de lezing van deze maand van de heer W. Hetterscheid over het Von Gimborn Arboretum in Doorn, willen vast velen van u dit prachtige terrein bekijken. Daarom organiseren wij voor u een rondleiding op vrijdag 27 mei a.s. Eind mei is een heel mooie tijd om het arboretum te zien!

Verzamelen: om 9:20 uur op het parkeerterrein bij de flat op de hoek Sperwerlaan/Kruisbeklaan.
Vertrek: om 9:30 uur precies.

De open tuinen commissie is blij dat ook dit jaar weer een aantal leden van onze afdeling bereid zijn hun tuin open te stellen. Mogelijk komen er nog tuinen bij. Daar het volgende info blaadje pas in augustus verschijnt kunt u de informatie daarover op onze website www.bilt.groei.nl vinden. Veel kijkplezier en gezelligheid toegewenst.

Elly Boxsen en Anja Couwenbergh

Op donderdag 16 juni a.s. verzamelen wij om 7:45 uur op de parkeerplaats van de flat op de hoek van de Kruisbeklaan en de Sperwerlaan. We vertrekken om 8 uur precies

Nationale tuinweek (Bloeiende bermen)

Voor het derde jaar op rij organiseert de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantenkunde (KMTP) beter bekend als Groei en Bloei een . Het eerste jaar met het thema “Tegel eruit, plant erin”, vorig jaar het thema “Water”. Dit jaar is het thema “Nederland in bloei”.

Gemeente De Bilt is een groene gemeente maar desondanks heeft de gemeente nog veel groene bermen.  Het lijkt ons leuk om de gemeente fleuriger te maken en een aantal bermen in te zaaien. In overleg met de gemeente, die positief op dit initiatief heeft gereageerd, zal deze een aantal bermstroken frezen zodat de bodem geschikt wordt waardoor het zaad goed kan ontkiemen.

Bij de zaadkeus is er extra rekening gehouden met de bijen- en vlinderstand immers de bijenstand loopt hard terug. Zonder bijen geen bestuiving waardoor wij straks wellicht geen voedsel meer hebben.

Deze maand in Groei & Bloei

GROEI en GEUR en KLEUR